2021-08-23 Klára Mercz

Mesterséges intelligencia a vállalati gyakorlatban

Rengeteget hallhatunk a Mesterséges Intelligenciáról – tartozzunk a pesszimisták vagy optimisták táborába, gondolva az MI-ben rejlő új lehetőségekre, vagy mint jövőbeli „Nagy testvérre”. A növekvő információ tengerben rengeteg olyan információ van, amit tipikusan MI segítségével érthetünk meg, csak így reagáltatunk gyorsan a piaci kihívásokra.

Vállalati vezetőként látnunk kell: aki nem alkalmazza hatékonyan az MI technológiákat, nagyon gyorsan behozhatatlan versenyhátrányba kerül. Néhány év leforgása alatt az MI a digitalizáció egyik kulcs eszközévé vált.

Ezért arra vállalkozunk a BI munkacsoport következő workshop-ján, hogy áttekintsük az MI jelenlegi vállalati formáit, hogyan érdemes elindulni az MI alkalmazásában. Tesszük mindezt egy gyakorlati szemmel megalkotott esettanulmány segítségével, hogy minél közelebb hozzuk a résztvevőkhöz az MI világát.

Ebben segítségünkre lesz előadónk, aki vállalatával jelenleg is több sikeres MI projekt megvalósításában vesz részt:

Vidosits András, a Hyperplane Kft. vezető Data Scientist-je, aki info-bionikus mérnökként az MTA neurobiológiai kísérleteitől a sportfogadásokig terjedő skálán, évek óta dolgozik vállalati MI megoldásokon. Az előadást követően lesz lehetőség beszélgetésre is az MI-hez tartozó kulcskérdésekben.

Tervezett napirend:

 • Köszöntő és MCE aktualitások – Szücs Marianna kb. 15 perc
 • Hyperplane előadás
  • Mi az a gépi tanulás? – 30 perc
  • MI a gyakorlatban, egy példa vállalat bemutatása – 30 perc
  • Szünet – 15 perc
  • Hogyan készüljünk fel és indítsunk sikeres MI projektet? – 1 óra
 • Szekció beszélgetés– kb. 30 perc

A konferencia végén a résztvevők jobban át tudják tekinteni, mennyire állnak készen egy MI projektre, mely területeket érdemes MI eszközökkel megtámogatni, milyen léptékű projektet jelent egy ilyen szolgáltatás bevezetése és milyen eredményeket lehet elvárni az üzemeltetés során.

A rendezvény időpontja: 2021. szeptember 23. 15:00 (Várható befejezés 18:00 óra)

Az esemény online lebonyolítású.

Az eseményre online lehet jelentkezni. A részvétel MCE tagok számára ingyenes. Külső résztvevő esetén 5,000 Ft a részvételi díj, amely félévnyi tagdíjként is befizethető, ezáltal újabb rendezvényeken már a tagok számára fenntartott kedvezményeket biztosítva.

Regisztráció