2021-04-25 Klára Mercz

Egészségügy pandémia idején, a kontroller szemüvegén át – meghívó

A Menedzsment és Controlling Egyesület BI munkacsoportja és az IFUA közös online workshopot tart.

A 2020-21-es évek mindnyájunk számára új kihívásokat hoztak magánemberként és kontrollerként/vezetőként is. Tudjuk, mennyire érintett a saját vállalkozásunk, s milyen válaszokat adunk minderre. Magánemberként pedig nap mint nap szembesülünk azzal, milyen óriási nyomás nehezedik az egészségügyre.

Vajon hogy hat mindez az ott dolgozó kontrollerekre/vezetőkre? Milyen szakmai kihívások elé néznek? Mi változik ezeken a területeken?
Szakmai érdeklődés – Ötletek a saját munkánkhoz – Családunkat érintő súlyos kérdések a kontroller szemével – Bármelyik is merül fel Önben, szeretettel várjuk az MCE BI Munkacsoport és az IFUA közös online rendezvényére, amely a közszolgáltatások közül elsőként, az egészségügy helyzetét járja körül május 11-én 16:00 órától.

A téma előadói – akik az előadás keretében esettanulmányokat is bemutatnak az érdeklődőknek:

Kovács László okleveles közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett vezetés-szervezés szakirányon. 20 éve tanácsadó az IFUA Horváth & Partners Kft-nél, a Közszolgálati Kompetencia Központ tanácsadója, felelős az egészségügyi területért. Szakterülete controlling, vezetői számviteli rendszerek kialakítása, gazdasági szervezetek teljesítményének, működési hatékonyságának javítása, folyamat- és szervezetalakítás.”

Ujvári István okleveles közgazdász, a Nyugat-magyarországi Egyetemen végzett vállalkozásfejlesztés szakirányon (Sopron).
1999. óta dolgozik az egészségügy területen, először csak kontrollerként, majd 2015. óta kontrolling igazgatóként különböző egészségügyi intézményekben. Legutóbb, a leghosszabb munkahelyeként, tíz és fél évig a Semmelweis Egyetem kontrolling igazgatójaként dolgozott.
2020. május 1-jétől az IFUA Horváth&Partners Kft. vezető tanácsadója, ahol az egészségügyi és a felsőoktatási területhez tartozó tanácsadói és kontrolling jellegű feladatokat, valamint projektvezetői megbízásokat is ellát.
Egyetemi felkért oktató a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Pénzügyi és Számviteli Intézetében, valamint a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán is.”

A rendezvényen az előadásokat követően egyfajta kerekasztal beszélgetés keretében lesz lehetőség a tapasztalatcserére és a különböző nézőpontok ütköztetésére is. A rendezvény tervezett időtartama 2 óra.

A workshopra regisztrálás online, ezen a linken érhető el.